
Iata o reteta excelenta pentru placinta cu mere. Ca sa iasa o placinta cu mere care l-ar inebuni pana si pe Dan Chisu aveti nevoie de tanti Aglaia. Tanti Aglaia sta la etajul patru si vine cu liftul. Tanti Aglaia suna la usa. Tanti Aglaia spune:
-Alinuta, poti sa ai grija de Costel pana ma intorc de la piata?
Costel are ochii foarte mari si e mult mai redus ca gabarit decat Costel-cantaretul. Ca emisie vocala s-ar zice ca l-ar intrece, desi are un timbru mult mai ascutit. Costel e jegos de la jeleul ingurgitat anterior si are hallmarkul varstei: lumanarele agatate de nas.
Dar sa revenim la placinta cu mere. Se ia faina. Se da cu matura acolo unde s-a crapat punga. Cu o miscare de voleu il alungam pe Costel. N-avem haine de schimb, asa ca-l imbracam in camasa de noapte cu hipopotami. Se ia un ou (nu de la Costel...) Se sparge oul, se bate cu furculita, cu lingurita, cu ciocanul de snitele. Se bate bine. Se adauga sare. Se adauga zahar. Se adauga vanilie. Se adauga Costel... nu, se scoate Costel din castron si se adauga praf de copt si se incorporeaza faina. Se face un aluat mai grosut, din care se intainde o foaie cu grosime de 5 mm. Nu se fac stelute, masinute, casute, papusele, oricat de mare si insuportabila e presiunea.
Acum se lucreaza cu merele. Se ia marul. Ma rog, ce a mai ramas din el... Se da pe razatoare. Se da doar marul, fara Costel la capat. Nu se lasa cutitul de curatat marul pe masa. Niciodata! Se cauta un bandaj.
Se amesteca marul cu mierea de albine si scortisoara. Se extrage masinuta de pompieri si se spala cu apa din abundenta. Se intinde compozitia pe foaie. Se mai confectioneaza o foaie, care se pune deasupra.
Se incalzeste cuptorul. Se bate Costel. Se unge tava cu unt. Pe borcan scrie "Untura". Se curata tava. Se unge tava cu unt. Sau cu margarina. Nu, ca e cancerigena. Cu unt. Se pune placinta si se baga la cuptor, la foc mic.
Se coloreaza, se rezolva labirnturi, se numara de la 1 la 10, se suna la usa.
- De la dumneavoastra miroase a ars?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu